Stichting Fluisterbo​ot Voorne Putten

Rondvaart.info

Missie en visie 

De fluisterboten worden beheerd door de Stichting Fluisterboot Voorne-Putten. 

 ​Contact  ​Vraag & antwoord  ​Alle vaarroutes Login

Onze missie•       

De Stichting Fluisterboot Voorne-Putten heeft ten doel het verstekken van informatie over het landschap, de cultuur, de natuur en het ontstaan van het waterwinning gebied van de Bernisse aan bewoners van Voorne-Putten en toeristen, en voorts al hetgeen in de ruimste zin met een en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn. De Stichting is meer dan alleen een rondvaartbedrijf, het is een volwaardige dag educatieve activiteiten en educatieve bijeenkomsten, waar een 'waterbeleving' gecreëerd wordt. Geworteld in het hart van Voorne - Putten, gevestigd in Zuidland en Spijkenisse. Waarin het water de verbindende factor is tussen historische plekjes en het groene achterland. 
De Stichting dient als entertainend knooppunt tussen land en water, dat toegankelijk moet zijn voor iedereen! Een plek waar een beleving gecreëerd wordt, die je zeker opnieuw wil meemaken, steeds op een andere manier.

Onze visie•    
   
We willen een mix van jongere en oudere consumenten bereiken, die hun vrije tijd optimaal willen benutten. De huidige consument kan volop keuzes maken. Dat zorgt ervoor dat zij in een hoog tempo kritischer wordt. Door internet zijn zij in staat om vele keuzes te maken, zodat ze daar hun maximale waarde uit kunnen halen. Van de ouderen internetten 79% en dat percentage zal de komen jaren alleen maar groeien.  Internet is geen luxe meer, het is een primaire levensbehoefte geworden. Daarom is de ambitie van de Stichting om verder door te groeien. Vooral door meer gasten te verleiden om een bezoek te brengen aan onze attracties. En daarnaast willen we groeien door de 'klantwaarde' (bestedingsbedrag per bezoeker) te verhogen. 
Niet door uitzonderlijk hoge prijsverhogingen door te voeren, maar juist door bezoekers te 'ontzorgen' met het bieden van een totaalpakket (lees: thematochten is belevenis), dat volledig door de Stichting georganiseerd en geregisseerd wordt.

De fluisterboten Bernisse en De IJsvogel varen CO2 neutraal. Bovendien ons eigen zonnepanelenparkje in Zuidland, levert bijna voldoende energie om onze fluisterboten milieuvriendelijk op te laden. Hiermee is de Stichting Fluisterboot Voorne-Putten goed op weg om het 100% neutrale uitje van Nederland te worden. Daar zijn we best trots op! Onze toekomstvisie is naast de rondvaartboten ook de gebouwen volledig CO2 neutraal te maken.

Doelstellingen & Beleidsplan

Doelstellingen & Beleidsplan

Onze  hoofdsponsoren

Stichting fluisterboot Voorne Putten is mede mogelijk gemaakt door:

ExxonMobil
info

Sponsor van het eerste uur. Maakte het mogelijk  op te starten met onze plannen en  financierden o.a. onze eerste investeringen.

Rabobank
info

Hielp ons o.a. met de bekostiging van een toiletvoorziening voor mindervaliden.

Deltapoort donatiefonds
info

Dankzij hun donaties kunnen wij u ontvangen in een mooi ingerichte en verwarmde ontvangstruimte.

Landschapstafel
info

Met de bijdrage van de Landschapstafel Voorne-Putten konden we een groot gedeelte van de fluisterboot Bernisse bekostigen.

Provincie Zuid-Holland
info

Als Initiatiefnemer en subsidie verstrekker van de landschapstafel een onmisbare schakel bij de verwezenlijking van ons doel.

Gemeente Nissewaard
info

Hun steun als adviseur en de financiële bijdrage maakte het allemaal af. Maar ook in moeilijke corona tijden een onmisbare steun. 

JOIN US

Financiering / Sponsoring / Donaties

Nadat de stichting was opgericht, was het mogelijk door bijdragen van de hoofd sponsoren (Provincie Zuid-Holland; Gemeente Nissewaard; Exxonmobil; Rabobank; Deltaport Donatiefonds en de Landschapstafel Voorne-Putten)  de Fluisterboot Bernisse te laten bouwen en het onderkomen te Zuidland in te richten.Alle werkzaamheden zijn, voor zover, mogelijk door vrijwilligers gedaan. De Stichting is voor haar inkomsten volledig afhankelijk van de opbrengst uit vaarten en kleine donaties.

CO2 NEUTRAAL

Fluisterboot Bernisse vaart CO2 neutraal. Bovendien, met ons eigen zonnepanelen parkje in Zuidland leveren we bijna voldoende energie om al onze fluisterboten milieuvriendelijk op te laden. Hiermee is Stichting Fluisterboot Voorne-Putten goed op weg om het 100% co2 neutrale uitje van Nederland te worden. Daar zijn we best trots op!​​ 

Sluit dit bericht bij X

binnenkort meer info