Stichting Fluisterbo​ot Voorne Putten

www.rondvaart.info

Milieuvriendelijke rondvaarttochten!

Boek de populairste boottochten & rondvaarten met elektrisch aangedreven rondvaartboten (Fluisterboten) in Zuid-Holland op deze website. Onder de rook van Rotterdam, ten zuiden van de Botlek, tussen Hellevoetsluis en Spijkenisse liggen prachtige natuurgebieden. Hier maken wij rondvaarten met fluisterboten op de Bernisse & Stompaardseplas, naar Brielle en het Brielse meer en vanuit het historische centrum van Spijkenisse over de boezems en poldervaarten hier. Deze rondvaarten zijn ook prima te combineren met een bezoek aan de Maasvlakte, Hellevoetsluis of Brielle! Op deze filmpagina's geven wij u een inkijkje van de dorpen, steden en natuur welke gelegen zijn aan of in de nabijheid van de rondvaarttochten.

Botlek TV - Heenvliet

'Zomaar een zomerdag in...'  is een serie gemaakt door Videoreporter Roel van Deursen.
Heenvliet is een plaats met een lange geschiedenis. Het marktplein is in oude staat bewaard gebleven en is een van de gaafste van Voorne-Putten. De geschiedenis van de plaats gaat terug tot ver voor 1469

TIP: koop een cadeaubon voor een rondvaart. Leuk om te geven, fijn om te krijgen

Zuidland, zomaar een zomerdag

In documenten wordt voor het eerst aan het einde van 13e eeuw gesproken over de 'Heerlickheit Westenrijck', waar nu in Zuidland de straatnaam Westenrijk nog naar verwijst. In die papieren wordt toestemming gevraagd voor het bouwen van boerderijen en het pachten van land. Vanwege de gunstige ligging aan rivier de Bernisse wordt daar in 1368 't Schippershuus gebouwd.

Meer Voorne-Putten films bekijken