Stichting Fluisterbo​ot Voorne Putten

www.rondvaart.info

Milieuvriendelijke rondvaarttochten!

Boek de populairste boottochten & rondvaarten met elektrisch aangedreven rondvaartboten (Fluisterboten) in Zuid-Holland op deze website. Onder de rook van Rotterdam, ten zuiden van de Botlek, tussen Hellevoetsluis en Spijkenisse liggen prachtige natuurgebieden. Hier maken wij rondvaarten met fluisterboten op de Bernisse & Stompaardseplas, naar Brielle en het Brielse meer en vanuit het historische centrum van Spijkenisse over de boezems en poldervaarten hier. Deze rondvaarten zijn ook prima te combineren met een bezoek aan de Maasvlakte, Hellevoetsluis of Brielle! Op deze filmpagina's geven wij u een inkijkje van de dorpen, steden en natuur welke gelegen zijn aan of in de nabijheid van de rondvaarttochten.

Natuurspeeltuin Beverbos en Bernisse strand

De Bernisse is 7 kilometer lang en er zijn speciale strandjes, trailerhellingen en aanlegsteigers gemaakt. Je kunt er roeien, kanoën, surfen en uiteraard zwemmen. Varen met motorboten is niet toegestaan.Voor vogelliefhebbers en vissers is dit een prachtig gebied. De fietspaden verbinden de historische dorpskernen met Spijkenisse. In recreatiegebied De Bernisse kunt u genieten van diverse zwemlocaties. In Zuidland ligt een strand aan de oostzijde en westzijde van de Stompaardseplas. Er zijn overal wandelpaden en fietsroutes aangelegd en voldoende gratis parkeerplaatsen.

Naast het strandje bij de Stompaardse Plas is een natuurspeeltuin te vinden genaamd het “Beverbos”. Dit stukje natuurspeeltuin is niet ingericht met standaard speeltoestellen, maar met natuurlijke materialen waar kinderen kunnen klimmen, balanceren en kruipen. De zonne-energie zorgt voor stromend water. Daarnaast zijn er zitplaatsen aanwezig.

De Pannekoekenbakker

Op de route van fluisterboot Bernisse ligt De Pannekoekenbakker Zuidland.  Het recreatierestaurant is gelegen aan de Bernisse / Stompaardse plas met een prachtig uitzicht over het water en de natuurgebieden. Een heerlijke plek om een pannenkoek te eten en te recreëren. Zij beschikken over een speeltuin, midgetgolf, bootverhuur en drie gethematiseerde restaurantruimtes voor in totaal 250 gasten. Bovendien een heerlijk terras aan het water met zicht op de speeltuin voor ruim.

Wijndomijn 4 ambachten

Tijdens de vaart van Fluisterboot De IJsvogel kunt u een stop maken bij deze wijngaard.
Sinds 1978 bestaat dit bedrijf, eerst als hoveniersbedrijf niet veel later ook als een van de eerste Nederlandse wijngaarden, 1981 werd de 1e wijn gemaakt. In 1990 zijn zij op de huidige 3,8 ha gestart met het planten van rond de  12.000 druivenstokken in ca 400 verschillende rassen. Ze verbouwen de stokken op de dubbel guyot methode, op dubbel gordijn, (Geneva double curtain) en de tafeldruiven als lier systeem.Domein de vier ambachten is niet alleen wijngaard maar ook proeftuin voor wijnbouw!

Boek vandaag nog je rondvaart!

Zoek & Boek